Keď vyskúšate tento recept, lángoše už ich budete robiť len takto 😋
Potrebujete
- 500g hladkej múky špeciál
- 21g čerstvých kvasníc
- 500ml teplej vody
- 15ml vlažného mlieka
- 1 čajová lyžica cukru
- 2 čajové lyžice soli
- olej na vyprážanie
Postup
- Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravte kvások a počkajte kým narastie.
- V mise Ultimátum vymiešajte múku, vodu, soľ a pridajte kvások.
- Nechajte 15 minút v uzavretej nádobe kysnúť pri izbovej teplote. A misu vložíte do teplej vody, urýchlite tým proces kysnutia. Keď je cesto vykysnuté, pokrievka sa väčšinou nadvihne.
- Na naolejovanej Apollo podložke si vytvarujte placky na veľkosť a tvar aký preferujete.
- Zohrejte olej na 170 – 180C a vyprážajte do zlatohneda z oboch strán.
- Na lángoše môžete dať cesnakovú zálievku (trochu teplej vody, 1 polievková lyžica oleja, soľ, cesnak), smotanu, syr, prípadne zeleninu podľa chuti.
Dobrú chuť! 😋
Video recept a mnoho ďalších si môžete pozrieť aj na našom YouTube.