Domáce lángoše

Keď vyskúšate tento recept, lángoše už ich budete robiť len takto 😋

Potrebujete

  • 500g hladkej múky špeciál
  • 21g čerstvých kvasníc
  • 500ml teplej vody
  • 15ml vlažného mlieka
  • 1 čajová lyžica cukru
  • 2 čajové lyžice soli
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Z mlieka, cukru a kvasníc si pripravte kvások a počkajte kým narastie.
  2. V mise Ultimátum vymiešajte múku, vodu, soľ a pridajte kvások.
  3. Nechajte 15 minút v uzavretej nádobe kysnúť pri izbovej teplote. A misu vložíte do teplej vody, urýchlite tým proces kysnutia. Keď je cesto vykysnuté, pokrievka sa väčšinou nadvihne.
  4. Na naolejovanej Apollo podložke si vytvarujte placky na veľkosť a tvar aký preferujete.
  5. Zohrejte olej na 170 – 180C a vyprážajte do zlatohneda z oboch strán.
  6. Na lángoše môžete dať cesnakovú zálievku (trochu teplej vody, 1 polievková lyžica oleja, soľ, cesnak), smotanu, syr, prípadne zeleninu podľa chuti.

Dobrú chuť! 😋

Video recept a mnoho ďalších si môžete pozrieť aj na našom YouTube.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz