Michal Kordoš je šéfkuchár, ktorý pracoval s tými najlepšími kuchármi v Dánsku, Francúzsku, na Islande a Slovensku. Bol prvým slovenským stážistom v Nome – svojho času najlepšej reštaurácii sveta, ktorá sa nachádza v Kodani.
Michal vám ukáže ako si môžete doma pripraviť krásne a chutné jedlo – Pečený pórik s kimchi emulziou a lieskovcami.
Ingrediencie na 4 porcie
- 4 póriky
- 100 g masla
- 100 g kimchi (aj so šťavou)
- 2 mrkvy s vňaťou
- 1 žĺtko
- 1 čl gochujang pasty (alebo siracha)
- Hrsť lieskovcov
- Hrsť mäty
- Soľ
- Med
Postup
- Póriky tak ako sú, v celku ogrilujeme do hneda — ideálne pomaly, aby sa vnútro stihlo pekne uvariť do mäkka.
- Zatiaľ si pripravíme emulziu — maslo prepražíme, pravidelne odoberáme penu, až vznikne orieškové maslo, ktoré má hnedú farbu a až karamelovú arómu. Ešte horúce ho prilievame do žĺtka za pomoci metličky. Následne dochutíme trochou kimchi šťavy, medu, soli a gochujang pasty.
- Lieskovce na sucho na miernom plameni opražíme — nesmú sa pripáliť.
- Pórik zbavíme spálenej vrstvy, ostane mäkké vnútro.
- Pórik prekrojíme, vrstvíme s na jemno nasekaným kimchi a čerstvou mrkvou, prelejeme emulziou. Posypeme lieskovcami, čerstvou mätou a mrkvovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Video recept a rozhovor s Michalom si môžete pozrieť v našom vlogu.